Skip to content
Bedrijfsdak aanbieden

Bedrijfsdaken

Doe watt met uw dak

Bedrijfsdaken zijn de ideale locatie om zonnepanelen te plaatsen. Het gaat om grote oppervlakken en de panelen zitten niemand in de weg. Een bedrijfsdak ligt eigenlijk vol potentiële kilowatturen energie. Dus doe Watt met uw dak!

Natuurlijk snappen wij dat een ondernemer eerst in zijn eigen energiebehoefte wil voorzien. Dat juichen wij toe! Als er daarnaast plek is voor minimaal 50 panelen voor de Energiecoöperatie, leggen wij zelfs de hele installatie voor u aan. We staan daarbij zij-aan-zij met de ondernemer.

Waarom zonnepanelen?

Zonnepanelen zijn noodzaak. In 2030 streeft Nederland voor 49% energieneutraal zijn. De gemeente Bodegraven-Reeuwijk wil dan 20.000 zonnepanelen op daken hebben liggen. Bij nieuwbouw zijn zonnepanelen al verplicht en wordt warmtelevering geëlektrificeerd.

Maar zonnepanelen zijn ook een goede investering met een terugverdientijd van ongeveer 7 jaar en een gemiddeld rendement van maar liefst 6%. Daarnaast stellen steeds meer opdrachtgevers eisen aan de duurzaamheidsambities van hun partners. Duurzame energieopwekking doet het in dat kader goed voor MVO-doelstellingen, zoals de CO2-ladder.

Voordelen

  • Concrete bijdrage aan verduurzaming van de gemeente
  • Voorzie in uw eigen energiebehoefte
  • Efficiënte inkoop van zonnepanelen
  • Installatie geregeld van A tot Z
  • Geen uitzoekwerk met subsidies en verzekeringen
  • Goed voor MVO-doelstellingen zoals de CO2-ladder
  • Bescheiden vergoeding

Werkwijze

Bent u geïnteresseerd in een samenwerking met de Energiecoöperatie, dan komen wij langs om onze werkwijze uit te leggen en een businesscase te maken. In de businesscase houden we rekening met subsidies en kosten van eventuele verzwaring van de dakconstructie en de aansluiting op het energienet. Dit advies kost u niets.

Heeft u al zonnepanelen liggen, dan leggen wij de onze ernaast. Heeft u nog geen zonnepanelen liggen, dan leggen wij die tegelijk met de onze voor u op het dak. Zo kopen we efficiënt in. We kunnen ‘turn key’ leveren. De Energiecoöperatie huurt de rest van het dak voor een bescheiden vergoeding van € 2 à 3 per paneel per jaar (afhankelijk van de businesscase).

Installatie van A tot Z

Wij begrijpen dat u geen energieproducent wilt zijn. Dat is niet uw core business. Daarom regelt de Energiecoöperatie de installatie van zonnepanelen van A tot Z. Het maakt niet uit of het om een volledig dak of een gedeelte gaat. Als u zelf ook nog geen zonnepanelen voor eigen gebruik heeft, leggen wij die er gelijk bij. Wij zorgen voor de nodige subsidies, dakinspectie, verzekeringen, dakversterking, aansluiting op het energienet, enz.

Betrouwbare partner

Energiecoöperatie Bodegraven-Reeuwijk behoort bij de tien Nederlandse energiecoöperaties met de meeste zonnedakprojecten. Wij onderhouden nauwe banden met OPBR Duurzaam en de gemeente Bodegraven-Reeuwijk staat garant voor onze leningen.

Deel dit artikel
Menu
Close