Skip to content
Lidmaatschap

Lidmaatschap

Voor slechts € 5,- inschrijfgeld steunt u de opwekking van lokale, duurzame energie. Samen met onze andere leden laat u zien hoe belangrijk dit thema is. U kunt met ons meedenken over zonnepanelenprojecten, zonneweides en windmolens in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk tijdens onze jaarlijkse Algemene Ledenvergadering. We brengen u bovendien als eerste op de hoogte zodra we een nieuw project opstarten. Samen maken we onze omgeving duurzaam!

Hoe u ons helpt

De hoeveelheid energie die wij mogen produceren, hangt af van het aantal mensen dat lid is van de Energiecoöperatie. Voor elk lid mogen we subsidie aanvragen voor 15 zonnepanelen.

De Energiecoöperatie maakt gebruik van de Subsidieregeling Coöperatieve Energieopwekking (SCE). De SCE is een exploitatiesubsidie. Dat betekent dat wij gegarandeerd een bepaalde prijs krijgen voor elke kWh die we produceren.

Eerlijke vergoeding

Samen verduurzamen we onze omgeving. Daar mogen we dan ook samen van profiteren. De Energiecoöperatie geeft haar leden daarom een vergoeding op basis van de hoeveelheid opgewekte energie. Dat gaat misschien niet om een groot bedrag, maar het betekent wel dat we niet alleen de lasten, maar ook de lusten van de energietransitie eerlijk verdelen. De precieze hoogte van de vergoeding wordt bepaald tijdens de Algemene Ledenvergadering.

Voordelen

  • Steun aan duurzame energieopwekking
  • Meedenken over toekomstige duurzame projecten
  • Als eerste op de hoogte van nieuwe projecten
  • Eerlijke vergoeding
Deel dit artikel
Menu
Close