Skip to content
Medior Zonondernemer

Medior zonondernemer

U kunt de Energiecoöperatie helpen toekomstige projecten te realiseren door Medior Zonondernemer te worden. U verstrekt ons, naar eigen draagkracht, een lening in de vorm van obligaties en ontvangt hiervoor een redelijke rentevergoeding. Met uw kapitaal kan de Energiecoöperatie nieuwe, duurzame projecten binnen de gemeente Bodegraven-Reeuwijk starten. De Energiecoöperatie kondigt emissies en de intekenperiode tijdig aan via de Nieuwspagina. Via het inschrijfformulier kunt u uw belangstelling kenbaar maken.

Als Medior Zonondernemer betaalt u eenmalig slechts € 5,- inschrijfgeld. U bent lid zolang als u wilt. Met uw lidmaatschap levert u een concrete bijdrage aan de energietransitie!

Voordelen

  • Steun aan duurzame energieopwekking (draagvlak)
  • Meedenken over toekomstige, duurzame projecten
  • Als eerste op de hoogte van nieuwe projecten
  • Concrete bijdrage aan de energietransitie
  • Winst in vorm van rente

FINANCIERING

Hoe financiert de Energiecoöperatie haar projecten? Waarschijnlijk als enige energiecoöperatie in Nederland is Energiecoöperatie Bodegraven-Reeuwijk niet afhankelijk van de financiering van de zonnepaneleninstallaties door leden. Iedereen kan lid worden zonder de verplichting om in zonnepanelen te investeren. Dankzij de samenwerking met de gemeente Bodegraven-Reeuwijk kunnen wij leningen afsluiten bij de Bank Nederlandse Gemeenten (BNG). De gemeente staat daarvoor borg. In het magazine van de BNG kunt u daar meer over lezen.

Obligaties

Wij doen alleen een beroep op onze leden om te investeren in projecten wanneer dat nodig is. Te denken valt aan omvangrijke projecten zoals zon op land. Dat gebeurt door uitgifte van obligaties. Winstgevendheid staat daarbij niet voorop, maar u ontvangt naast aflossing wel een redelijke rente. De hoogte van de rente verschilt per project. De obligaties kosten € 100,- per stuk met een looptijd van 5 of 10 jaar. U kunt elk veelvoud van € 100,- investeren, geheel naar eigen draagkracht. Tussentijds verhogen van de investering is mogelijk. De obligaties zijn intern verhandelbaar.

Meer informatie over onze obligaties vindt u in ons obligatiereglement en het AFM Informatiedocument.

Deel dit artikel
Menu
Close